Ell Circo D’ell Fuego vzw werd in 2004 opgericht als een collectief waar jongeren die bezig waren met circus in de ruimste zin van het woord een plek konden vinden om verder te groeien, te trainen en hun kunnen aan een publiek te tonen. In iets meer dan 10 jaar tijd heeft ECDF zich in sneltreinvaart ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende organisaties voor circus in Europa.

In 2014 won ECDF de Vlaamse Cultuurprijs, uitgereikt door Minister Sven Gatz, voor de ontwikkeling van Atlas Festival / Extreme Convention, een internationaal circusfestival in de Waagnatie.

In 2007 won ECDF de prijs ‘Trots van Vlaanderen’ van de Koning Boudewijnstichting voor sociaal werk in de wijken rond Antwerpen Dam.

Ell Circo D’ell Fuego is een circuscollectief dat zowel traditionele als hedendaagse circustechnieken op een vernieuwende wijze wil doorgeven aan een zo divers mogelijk publiek.
ECDF heeft zich de laatste jaren steeds verder gespecialiseerd in een dynamische (op het randje explosieve) aanpak en kijk op het circus.

Date
Category
buurtwerking, cultuur, events, kunst, sport