De Kringwinkel Blikfabriek

 

Vanaf zaterdag 6 juni 2020 kan je in de Blikfabriek ook terecht in de allernieuwste Kringwinkel van Antwerpen. Verwacht je aan 1000 m² Kringwinkelplezier. Deze winkel legt de focus voornamelijk op meubelen. Je zal er ook een klein aanbod huisraad en elektro kunnen kopen, maar tweedehands kleding zal je hier niet vinden. Deze winkel zal naast meubelen ook onderdelen verkopen zodat creatievelingen er verder mee aan de slag kunnen in de Maakfabriek. De ingang van de winkel vind je op het binnenplein van de Blikfabriek.

Zoals in elke Kringwinkel zijn we ook hier erg blij met jouw herbruikbare spullen. Spullen geven kan via de Krugerstraat. Je kan kleding, textiel speelgoed, meubelen, huisraad, decoratie, elektro, fietsen, multi-media, sport- en babyartikelen komen brengen. De belangrijkste voorwaarde is dat het nog herbruikbaar is.  Enkel fietsen, elektro en textiel mag je altijd brengen. Ook als deze beschadigd of in slechte staat zijn.  

 

Maar wat is De Kringwinkel juist? Dagelijkse halen wij herbruikbare spullen op bij bewoners in Antwerpen. Die goederen worden verwerkt en gesorteerd in ons centraal sorteermagazijn. Fietsen en elektrische goederen worden ook hersteld in herstelateliers. Daarna worden de spullen verkocht in onze winkels.

 

Dankzij deze giften verkleinen we de Antwerpse afvalberg. De Kringwinkel is ook een sociaal tewerkstellingsproject: dankzij deze activiteiten krijgen meer dan 500 mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt nieuwe kansen.

 

Categorie
Blikbon, buurtwerking, creatie, recycleren, sociaal project, tweedehands