Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aterlier in beeld – Open studio days // Francisco Manzano

4 mei @ 11:00 - 18:00

Atelier in beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Een ideaal moment om inspirerend werk in bijzondere ateliers te ontdekken, ook enkele kunstenaars uit de Blikfabriek stellen hun atelier open.

FRANCISCO MANZANO

OVER DE KUNSTENAAR

Francisco Manzano (°Mexico City, 1967) is multidisciplinair kunstenaar: beeldhouwer, performer, schilder… Hij maakt papier machete en kartonnen werk, maskers, Mexicaanse volkskunst en tradities in zijn grote verscheidenheid.
Francisco studeerde theater aan het Nationale Instituut voor Schone Kunsten in Mexico city. Hij werkte met het Mexicaanse dans-straattheater gezelschap Asaltodiario als performer en was verantwoordelijke voor decor en techniek. Sindsdien toonde hij al zijn interesse in de plastische aspecten van de optredens en begon een zoektocht om andere disciplines te integreren in de spektakels.
Sinds 1994 woont hij in Antwerpen. Studeerde beeldhouwkunst aan ABK Mortsel. Manzano werkt met verschillende materialen en rond thema’s als traditie, identiteit, maatschappelijke problemen…

Manzano heeft voor verschillende kunst en cultuur projecten gewerkt in België: met Bozar in 2010 voor het Festival Mexico. Hij heeft tentoongesteld in de bibliotheek van de Universiteit van Antwerpen ism. met de Mexicaanse Ambassade en het Centrum voor Mexicaanse Studies, in Cultuur Centrum Berchem, in Anderlecht in la Bibliothèque de l’Espace Maurice Carême, in de Galerij Arte MX in Mexico city. In Bibliotheek Permeke, in Antwerpen. In Bibliotheek Muntpunt in Brussel, o.a.
Hij speelde mee in KunstZ verschillende producties: I love The World, Stadsparadijzen en Not one of us onder de regie van Greet Vissers. Ook in “Voor Jou Wel 1000 Maal” onder de regie van Aïcha Cissé. Vogels/Een Ceremonie met Rebecca Lenaerts en Tijen Lawton.
Hij engageerde zich voor het project CC De Vleeshaak, van Bad van Marie & Rooftoptiger.
Hij had in 2018 een residentie bij Fameus voor de multidisciplinaire creatie van “I will increase the sea with my tears”
In 2020 wordt zijn performance “Calle Amberes” geselecteerd voor de eerste editie van Antwerp Bijou.
Hij bouwde twee reuzen voor de Reuzenstoet van Borgerhout en zij lopen mee sinds 2018. Zijn reuzen zijn reeds op bezoek geweest in Het MAS, KVS, en de Marollen in Brussel o. a.
In 2021 maakte hij een kunstwerk voor de inburgering organisatie Atlas, in Antwerpen.
2023 op H. Conscienceplein; Performance: “Herdenkingsmoment voor de Straatdode”. Met Rebecca Lenaerts, Jan Wouters en Mariachi Los Tarascos. Ism Fameus, Straatoverleg, ’tVlot, De Nomaad, Betonne jeugd, Vrouwencentrum Alma. 
Met zijn straatinterventie “El Torito de Tekixtli” was hij te spoten in de straten ve Seefhhoek in Antwerpen in augustus en september 2023 en ook in “De feesten van de Vetten Os”.
In November 2023 exposeert hij in Blikfabriek “Chimeras” Mexicaanse hedendaagse kunst.

francis.manz.fm@gmail.com

https://www.instagram.com/francismanz/

Gegevens

Datum:
4 mei
Tijd:
11:00 - 18:00

Locatie

Blikfabriek
Krugerstraat 232
Hoboken, 2660 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Blikfabriek
E-mail
info@blikfabriek.be
Bekijk de site van Organisator