Workshops

 

Welkom bij de Blik Workshops!

Duik met ons in een wereld van creativiteit en leerrijk plezier. Onze getalenteerde Blikbewoners, afkomstig uit uiteenlopende vakgebieden, staan klaar om hun unieke vaardigheden te delen, variërend van kunstzinnig tot technisch, en alles daartussenin. Of je nu een bedrijf of particulier bent, bij hen kun je terecht om nieuwe passies en ambachten te ontdekken.

 

Voor meer info: neem contact op met onderstaand -uitbreidend- aanbod!

P1110059

Workshops in de Blikfabriek

Rombach

 

Glasblazen:

Tijdens deze intro workshop maak je een presse-papier en een pennenhouder uit afvalglas! Kom je ook met vloeibaar glas werken?

 

Glas gieten:

Bij deze intro workshop maak je je eigen hand in glas, en je maakt ook een vorm met uw eigen handen; uit afvalglas! Kom je ook met vloeibaar glas werken?

 

Glazen maken:

Deze workshop op zaterdag toont je hoe je 2 glazen kunt maken uit afvalglas! Kom je ook met vloeibaar glas werken?

 

Glazen Juwelen:

Voor deze workshop maak je een aantal eigen juwelen uit afvalglas! Je leert de basis van het inwarmen van het glas en basis vormen te maken. Kies je kleuren, en maak uw eigen juwelen!

Tijdens of na de workshop kunt u genieten van een drankje en een maaltijd als u wilt bij Bar Cantin.

Breng comfortabele kleding mee die niet te losjes hangt.

 

Website

Hausgemacht

Hausgemacht wijdt je in, in verschillende ambachtstechnieken. we leren je op een ongedwongen manier technieken aan om moois te maken met je handen en eenvoudige werktuigen.

 

we geven workshops voor groepen vertrekkende vanuit vier materialen: hout, textiel, glas en papier. de workshops kunnen erg afgelijnd zijn en toespitsen op één techniek maar kunnen ook een mix van verschillende materialen en technieken zijn. het liefst werken we samen het ideale atelier uit. rekening houdend met de groep, tijd, locatie, aantal sessies etc.

 

we zijn een mobiel atelier. dat betekent dat we altijd op verplaatsing spelen. wel hebben we een samenwerking met een aantal inspirerende locaties, waaronder de blikfabriek,  indien er niet genoeg plaats is in je living of je liever uitbreekt van tussen de bedrijfsmuren.

 

We werken voor vriendengroepen, scholen, gemeenschapscentra, culturele centra, bedrijven, verenigingen, festivals… en al die andere plekken die we zelf niet konden bedenken.

 

Website

ROMBUS

Nog een uniek en origineel kunstwerk nodig voor dat ene lege plekje op je muur? In de professioneel uitgeruste zeefdrukstudio van Rombus doorloop je het hele zeefdrukproces.

 

Laat je creativiteit er de vrije loop  en fabriceer je eigen ontwerp of illustratie. 

 

Op het einde van de sessie gaat iedereen naar huis met een zelfgemaakte print op papier.

 

Duur: 2u30
Aantal personen: max. 6

 

Prijs €350

 

Website

Glastechnieken Rani Grégoire

Aan de hand van oude, ambachtelijke technieken en hedendaagse, experimentele toepassingen

verwerkt glaskunstenaar Rani Grégoire vlak glas tot ramen, gebruiksvoorwerpen en verlichting.

Heb je altijd al willen weten hoe een glas-in-loodraam wordt gemaakt?

Wil je zelf graag werken met vorm, licht en kleur?

Volg een workshop van 1 dag en zet je eigen glas-in-loodraam of glas-in-koperfolie-ontwerp in elkaar.

 

 

 

Website

Siglinde

Deze workshop bestaat uit drie sessies waarin methodes worden toegepast die focus legt op het creatief proces. De sessies stimuleren jouw inspiratie, de creatieve vrijheid en artistieke (zelf)expressie. Je gaat aan de slag met verschillende (teken)materialen en we laten onze verwachting van een eindresultaat los.

Om onze verwachtingen voor een workshop volledig los te laten, is elke sessie variërend in techniek, materiaalkeuze en methodes. Je laat je verrassen en onderdompelen in mijn artistieke wereld en kennis.

 

De sessies gaan door op verschillende momenten, waardoor je de sessies ook individueel kan volgen.
De workshop loopt telkens van 18u30 tot 21u30, inclusief gebruik van (teken)materiaal, een hapje en een drankje.

 

Workshop 3 sessies: 170 euro

1 sessie: 60 euro

 

website

inschrijven?