Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Club Cantin – gratis concert op donderdag // Tartit (Mali)

6 juni @ 20:30 - 22:30

Gratis

Tartit is een van de toonaangevende groepen in de Toeareg muziekscene en een van de enige groepen die voornamelijk uit vrouwen bestaat. Voor deze tour zullen ze met z’n vijven zijn, begeleid door twee gitaristen. Ze zullen hun nieuwste album Amankor / The Exile presenteren, maar ook meer traditionele liederen uit hun rijke repertoire…

Deze groep uit Timboektoe werd in 1995 opgericht in ballingschap tussen de Mauritaanse en Burkinese vluchtelingenkampen. Alle leden komen uit de regio Timboektoe, meer bepaald uit de Goundam-kerel. De groep heeft één doel: zingen over ballingschap, liefde, vrede en de politieke situatie van het Toeareg-volk. Tartit werd opgericht om de traditionele Toeareg-muziek, die langzaam aan het verdwijnen was, te beschermen.

De concerten van Tartit zijn een uitnodiging om naar de woestijn te reizen. Uitnodigend en bijna hypnotiserend voert deze muziek je onvermijdelijk mee naar de mystieke wereld van de Kel Tamasheq (een volk dat Tamasheq spreekt, de taal van de Toeareg). De magie van het optreden wordt versterkt door de schoonheid van de traditionele jurken en authentieke instrumenten. De liederen bestaan uit traditionele en moderne melodieën.

Vrouwenstemmen, youyou, klappen en dansen, de Magie van Tartit neemt je mee op een onvergetelijke reis, mis deze buitenkans niet!

Concert 20:30

GRATIS

 

Gegevens

Datum:
6 juni
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Blikfabriek – Cantin
Krugerstraat 232
Hoboken, Antwerpen 2660
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Blikfabriek
E-mail
info@blikfabriek.be
Bekijk de site van Organisator