Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert Ustad Noor Bakhsh (Pakistan)

4 november, 2023 @ 20:30 - 22:00

Gratis

Ustad Noor Bakhsh, komt oorspronkelijk uit de buurt van Pasni in Beloetsjistan en bespeelt al sinds zijn kindertijd de Balochi benju, een soort citer met toetsen. Hoewel hij in de regio al lang bekend staat als een legendarische instrumentalist, kreeg hij pas recent internationale erkenning dankzij opnames zoals de allereerste Boiler Room-sessie vanuit Pakistan en zijn concert in Berlijn.

Met zijn elektrische benju, aangedreven door een oude pick-up en een kleine Phillips-versterker die hij 20 jaar geleden kocht in Karachi, combineert Noor Bakhsh de muzikale erfenis van zijn leraren en inspiratiebronnen met zijn kennis van Zuid-Aziatische Ragas. Zijn muziek omvat diverse invloeden, waaronder Perzische en Koerdische deuntjes, evenals populaire volksmelodieën in verschillende talen gesproken in Pakistan, zoals Sindhi. Verder vertolkt hij ook diverse Bollywoodnummers.

Zijn debuutalbum ‘Jingul’ wordt in september uitgebracht op het Britse Hive Mind Records. Voor wie Balochi muziek niet kent;  het geluid van de elektrische benju en de groovy polyritmiek doen denken aan de stijl van Ali Farka Toure, prikkelend en dansbaar!

Wie er op 04.11 niet bij kan zijn heeft, kan hem de dag nadien in de Ancienne Belgique aan het werk zien!

Dit concert wil je niet missen!

Concert 20u30

Vrije bijdrage

Gegevens

Datum:
4 november, 2023
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.youtube.com/watch?v=ZuD5BQu6P7g

Locatie

Blikfabriek – Cantin
Krugerstraat 232
Hoboken, Antwerpen 2660
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Blikfabriek
E-mail
info@blikfabriek.be
Bekijk de site van Organisator