Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

FASE, FOUR MOVEMENTS TO THE MUSIC OF STEVE REICH – ANNE TERESA DE KEERSMAEKER / ROSAS

2 juli, 2019 @ 21:00 - 21 juli, 2019 @ 22:10

12€
ANNE TERESA DE KEERSMAEKER ROSAS

Anne Teresa De Keersmaekers eerste werk betekende meteen haar doorbraak als choreografe. Toen ‘Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich’, in 1982 in première ging, sloeg deze zowat in als een bom: de voorstelling vormde het begin van de hedendaagse dansbeweging in Vlaanderen.

Dans en muziek werken samen in deze hypnotiserende voorstelling: twee vrouwen dansen op vier composities van de Amerikaanse minimalist Steve Reich. Net zoals in de muziek, hanteert de dans het principe van faseverschuiving.

De bijna identiek geklede dansers voeren de bewegingen aanvankelijk perfect synchroon uit. Ze lijken bijna mechanisch, zo foutloos gaan ze te werk. Maar langzaam komen er kleine variaties in hun handelingen. Het gevolg is een intrigerend spel van vertragen en versnellen, van voortdurende verandering.

Voor de eerste keer geeft De Keersmaeker – die ‘Fase’ steeds zelf heeft gedanst – de voorstelling door aan een nieuwe generatie danseressen.

De oude industriële Crown-site is het decor voor deze voorstelling. Ga binnen in de grote loods en neem plaats op de tribune. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.

Gegevens

Begin:
2 juli, 2019 @ 21:00
Einde:
21 juli, 2019 @ 22:10
Kosten:
12€
Site:
https://www.zva.be/content/fase-four-movements-music-steve-reich-anne-teresa-de-keersmaeker-rosas

Locatie

Blikfabriek – expo
Krugerstraat 232
Hoboken, Antwerpen 2660
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Zomer van Antwerpen
E-mail
zomer@zva.be
Bekijk de site van Organisator