Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Marius in blik! “De Schpountz”

17 juli @ 08:00 - 21 juli @ 17:00

Comp. Marius verlaat na tien jaar het Antwerpse Middelheim- museum. De containerconstructie waarin de werkplek van het gezelschap is ondergebracht, verhuist naar een aanpalend terrein van de Hobokense Blikfabriek. Een switch van een populair kunstenpark naar een stukje onbekend industrieel erfgoed.

In juli 2024 opent Comp. Marius deze plek voor het publiek, met een zomers festival!

Bekende Marius-gezichten Herwig Ilegems en Evelien Bosmans tonen als artistes associés nieuw werk; oprichters en bezielers Waas Gramser en Kris Van Trier spelen met oude compagnons de route de ‘De Schpountz’ dat in 2012 in première ging, maar nog niet eerder in Antwerpen te zien was, en lezen voor uit toekomstig Marius-werk. Jong talent maakt onder begeleiding van Herwig Ilegems een masterproject en toont dit bij het vallen van de avond als late night aftershow.

17, 18, 19, 20 & 21 juli De Schpountz

The Schpountz’ (1936) is met zijn 57 scènes en 34 personages een onzinnige klucht en een ode aan de acteur. Het beschrijft de oplossing van een misverstand tussen een jonge, onverdraagzame kunstenaar en een hardwerkende winkelier, tussen de roquefort en de worsten. De Schpountz’ was oorspronkelijk een filmscenario, een stortvloed van personages en uitmuntende dialogen, in dit geval gesitueerd in artistieke kringen, waar Pagnol met alle attributen de kracht van de komedie verdedigt. De Schpountz’ is het laatste deel van Comp.Marius’ Pagnol-cyclus, die in 1999 van start ging met ‘Marius’ en waaraan later ‘Regain’ (2000), ‘Fanny en César’ (2001) en ‘Manon en Jean de Florette’ (2006) werden toegevoegd.

De Schpountz is een locatievoorstelling van 2,5 uur zonder pauze. De locatie kan het best gedefinieerd worden als een rustige plek in de open lucht, of een ruimte of gebouw met karakter.

Credits
Tekst: Schpountz
Auteur: Jean Pagnol
Vertaling en bewerking: Waas Gramser, Kris Van Trier
Acteurs: Waas Gramser, Kris Van Trier, Koen Van Impe, Frank Dierens, Maaike Neuville/ Daphne Wellens
Kostuums (ontwerp & realisatie): Thijsje Strypens
Decor (realisatie): Koen Schetske
Coproductie: Comp.Marius i.s.m. festival Excentriques 2013

Gegevens

Begin:
17 juli @ 08:00
Einde:
21 juli @ 17:00
Site:
https://marius.be/en/production/?id=12437

Locatie

Blikfabriek
Krugerstraat 232
Hoboken, 2660 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Blikfabriek
E-mail
info@blikfabriek.be
Bekijk de site van Organisator