Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Marius in Blik! “Once”

3 juli @ 20:00 - 7 juli @ 23:00

Comp. Marius verlaat na tien jaar het Antwerpse Middelheim- museum. De containerconstructie waarin de werkplek van het gezelschap is ondergebracht, verhuist naar een aanpalend terrein van de Hobokense Blikfabriek. Een switch van een populair kunstenpark naar een stukje onbekend industrieel erfgoed.

In juli 2024 opent Comp. Marius deze plek voor het publiek, met een zomers festival!

Bekende Marius-gezichten Herwig Ilegems en Evelien Bosmans tonen als artistes associés nieuw werk; oprichters en bezielers Waas Gramser en Kris Van Trier spelen met oude compagnons de route de ‘De Schpountz’ dat in 2012 in première ging, maar nog niet eerder in Antwerpen te zien was, en lezen voor uit toekomstig Marius-werk. Jong talent maakt onder begeleiding van Herwig Ilegems een masterproject en toont dit bij het vallen van de avond als late night aftershow.

3, 4, 5, 6 & 7 juli ONCE

Comp. Marius deelt een lange geschiedenis met acteur Herwig Ilegems. Ze maakten eerder samen de stukken ‘Republiek der dromen’, ‘De Sunshine Boys’ en ‘Anatole’ en hij speelde in een deel van het repertoire van het gezelschap als invaller en in zes voorstellingen die Comp. Marius maakte met theatermaker en schrijver Jan Decorte. Nu maakt hij ‘Once’ met zijn dochter, danseres Kika, onder de vlag van Comp. Marius.

In een tijdloze, poëtische wereld van verbeelding gaan beiden op zoek naar hun gedeelde gevoel voor schoonheid, kwetsbaarheid en humor. In drie afleveringen gaan ze aan de slag met objecten en kostuums van beeldend kunstenaar Dirk Hendrikx. Dit gevleugelde duet brengt een eenvoudig verhaal van saamhorigheid en eenzaamheid, van achteruitgang en groei. Vader en dochter delen een band die doorschijnt in deze voorstelling. Een ontmoeting waar het intuïtieve troost vindt.

choreography and dance: Kika Ilegems en Herwig Ilegems
Costumes and Objects: Dirk Hendrikx
Lights: Luc Schaltin
Sound: Senjan Jansen
Thanks to: De Warande, Martha!Tentatie

f

 

Gegevens

Begin:
3 juli @ 20:00
Einde:
7 juli @ 23:00

Organisator

Blikfabriek
E-mail
info@blikfabriek.be
Bekijk de site van Organisator