Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Marius in Blik! “Venus in bont”

10 juli @ 08:00 - 14 juli @ 17:00

Comp. Marius verlaat na tien jaar het Antwerpse Middelheim- museum. De containerconstructie waarin de werkplek van het gezelschap is ondergebracht, verhuist naar een aanpalend terrein van de Hobokense Blikfabriek. Een switch van een populair kunstenpark naar een stukje onbekend industrieel erfgoed.

In juli 2024 opent Comp. Marius deze plek voor het publiek, met een zomers festival!

Bekende Marius-gezichten Herwig Ilegems en Evelien Bosmans tonen als artistes associés nieuw werk; oprichters en bezielers Waas Gramser en Kris Van Trier spelen met oude compagnons de route de ‘De Schpountz’ dat in 2012 in première ging, maar nog niet eerder in Antwerpen te zien was, en lezen voor uit toekomstig Marius-werk. Jong talent maakt onder begeleiding van Herwig Ilegems een masterproject en toont dit bij het vallen van de avond als late night aftershow.

10, 11, 12, 13 & 14 juli Venus in Bont

Acteurs Lukas de Wolf en Evelien Bosmans hebben beiden talloze malen in Comp. Marius en hebben in verschillende samenstellingen het podium met elkaar gedeeld. Ze vonden de tijd rijp om zich aan het regisseren te wagen en nemen nu ‘Venus in Fur’ voor Comp. Marius: een toneelstuk in een toneelstuk, met een regisseur die op zoek is naar een actrice als hoofdrolspeelster in zijn nieuwe voorstelling. In een gloednieuwe Nederlandse vertaling van deze mysterieuze komedie vervagen de grenzen tussen spelen en niet spelen, en borrelen gesprekken over gender en macht op – thema’s die niet meer weg te denken zijn uit het dagelijks leven.

“Ik zou een betere Vanda zijn dan de meeste van deze meisjes, ik hoef alleen maar een jurk en nylons aan te trekken?”(Thomas in Venus in bont’)

Vertaling: Evelien Bosmans, Lukas De Wolf ism Waas Gramser, Kris Van Trier
Spel: Evelien Bosmans, Lukas De Wolf
Decor en kostuums: Evelien Bosmans, Lukas De Wolf
Licht en decor: Johannes Vochten

 

 

Gegevens

Begin:
10 juli @ 08:00
Einde:
14 juli @ 17:00
Site:
https://marius.be/en/production/?id=26673

Organisator

Blikfabriek
E-mail
info@blikfabriek.be
Bekijk de site van Organisator