Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Musical ‘Magdalena’ – The Singing Factory

19 april @ 20:00 - 25 april @ 23:00

In 2018 verbaasde The Singing Factory de Vlaamse musicalwereld met hun eerste creatie. Magdalena speelde twee weekends in Antwerpen, maar wist op die korte tijd de harten van Vlaanderen te veroveren. Zes jaar later, in het voorjaar van 2024, zal de voorstelling eindelijk opnieuw in de Vlaamse theaters te zien zijn.

Magdalena neemt je mee naar het Ierland van de twintigste eeuw, en vertelt het schrijnende, waargebeurde verhaal van 30.000 jonge vrouwen, die verplicht in kloosters gedumpt werden, waar ze dagenlang, van vroeg tot laat, dwangarbeid moesten uitvoeren in barre omstandigheden. Het laatste klooster sloot pas de deuren in 1996, en sindsdien werden al verschillende massagraven ontdekt met honderden babylijkjes. Allemaal kinderen die geboren werden in de kloosters.

In Magdalena maken we kennis met Rose, Emma en Sarah, drie meisjes die elk om een andere reden naar een klooster worden gestuurd. Rose is ongewenst zwanger, Emma heeft een vriendje, wat haar moeder niet kan verkroppen, en Sarah’s vader kan de eindjes amper nog aan elkaar knopen en ziet geen andere optie dan zijn dochters naar het klooster te sturen.

In het klooster zwaait Zuster Margaret de plak. Ze voert er een schrikbewind, en alle meisjes die er terecht komen, breken vroeg of laat. Tot Emma’s vriendje Aeden aan de kloosterpoort verschijnt…

Info & tickets!

Gegevens

Begin:
19 april @ 20:00
Einde:
25 april @ 23:00
Site:
https://www.singingfactory.be/tickets/

Locatie

Blikfabriek
Krugerstraat 232
Hoboken, 2660 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Blikfabriek
E-mail
info@blikfabriek.be
Bekijk de site van Organisator