Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NOCTURNE #5 ECHO COLLECTIVE // B.O.X. & DEZ MONA

17 september, 2020 @ 19:00 - 22:00

Gratis

Tijdens de nazomer trakteren Gravenhof & Blikfabriek op vier donderdagavonden met live optredens. De groene binnenkoer van de voormalige fabriek wordt omgetoverd tot klankkast voor verrassende klassieke muziek met een twist bij valavond.

#5 ECHO COLLECTIVE // B.O.X & DEZ MONA

DUBBEL PRIJS!
19u // ECHO COLLECTIVE
Echo Collective, opgericht door Neil Leiter en Margaret Hermant, is een groep klassiek geschoolde muzikanten gevestigd in Brussel. Naast hun eigen projecten werkt de groep vaak samen met moderne componisten en bands aan concerten, tournees, filmmuziek, opnamesessies en originele composities.
In het verleden werkte Echo Collective samen met de grootste componisten uit het genre, zoals Nils Frahm, Joep Beving en de Ijslandse componist Jóhann Jóhannsson. Die laatste overleed jammer genoeg in 2018. Vlak voor zijn dood vroeg Jóhannsson aan Echo Collective om ‘12 Conversations With Thilo Heinzmann’ op te nemen. Deze verzameling van twaalf uitgepuurde composities werd gecomponeerd als soundtrack voor het werk van de Berlijnse beeldende kunstenaar Thilo Heinzmann.
21u // B.O.X & DEZ MONA
B.O.X (Baroque Orchestration X) is een Antwerps Barokensemble dat focust op samenwerkingen met verschillende artiesten uit de indierock scene. Deze collaboraties resulteren in een unieke, nieuwe klank, op de grens van klassiek en hedendaags.
De samenwerking met Dez Mona, een eigentijdse alternatieve popband onder leiding van zanger Gregory Frateur, in 2009 vormde de aanleiding om B.O.X op te richten. Nu zoeken ze opnieuw het grensgebied op tussen pop en klassiek, met referenties aan tijdloze vormen zoals aria, koraal en zelfs recitatief.

Gegevens

Datum:
17 september, 2020
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Blikfabriek Wintertuin
Krugerstraat 232
Hoboken, 2660 België

Organisator

Blikfabriek
E-mail
info@blikfabriek.be
Bekijk de site van Organisator