Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Piazzolla Čiurlionis Efthymiou

30 april, 2022 @ 16:00 - 17:00

De tranen van koningin Maxima tijdens haar huwelijk met koning Alexander in 2002 gingen de wereld rond. Het was de Nederlandse bandoneónvirtuoos Carel Kraayenhof die met muziek van Astor Piazzolla de hele natie en tot ver daarbuiten in vervoering bracht. 20 jaar later is Kraayenhof nog steeds de referentie voor de muziek van Piazzolla en voert hij samen met symfonisch orkest het fantastische concerto ‘Aconcagua’ uit. 
Daarnaast brengt het orkest Miške (‘In het woud’)  van het Litouwse, veel te vroeg gestorven, godenkind Mikalojus Čiurlionis. Hobokenaar Kurt Van Eeghem legt op dit moment de laaste hand aan een biografie over Čiurlionis die een uniek oeuvre naliet als componist én schilder. U krijgt de première te horen van een nieuwe uitgave van dit werk door componist en musicoloog Charalampos Efthymiou die dit Litouwse monument, in samenspraak met de familie, kritisch onder de loep nam. En waar anders kan zoveel moois beleven dan op de unieke site van de Blikfabriek.

Programma:

Charalampos Efthymiou: In The Forest (2022)
Mikalojus Čiurlionis: Miške (1901)
Astor Piazzolla: Bandoneón Concerto ‘Aconcagua’ (1979)

Voorstelling om 16u

Kassa: 14 euro
Vvk: 10 euro
Kansentarief: 2 euro

Tickets via OC NOVA: https://www.nova-kiel.be/nl/event/88905/carel-kraayenhof-en-symfonisch-orkest-dacademie-sint-niklaas-olv-pieter-matthynssens

Gegevens

Datum:
30 april, 2022
Tijd:
16:00 - 17:00

Locatie

Blikfabriek – expo
Krugerstraat 232
Hoboken, Antwerpen 2660
Bekijk de site van Locatie