Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slagtanden op ware grootte – Lenteritueel

22 maart @ 19:00 - 22:00

SLAGTANDEN OP WARE GROOTTE
is een samenwerkingsproject van Bart Van Dijck en Stan D’Haene, een jaarlijks feestelijk lente-equinox-ritueel in de vorm van een participatieve performance.

Ter gelegenheid van het 2024 ritueel, in Blikfabriek in Antwerpen, worden ze vergezeld van Evelien Alexiou, Marjolein Callewaert, en Egon Beeckman. Samen bereiden ze remedies tegen de symptomen van de winter, gebaseerd op de volksgeneeskunde. Voetbaden, kruidenpreparaten en geneeskrachtige thee worden aan de deelnemers geserveerd. De kunstenaars snijden elkaars wintervacht af, met sikkels die zijn vervaardigd naar de slagtanden van het everzwijn, en imiteren het geschreeuw van everzwijnen om de natuur wakker te schudden.

De methode van het lenteritueel is ontwikkeld met als doel intieme contexten te creëren voor een divers publiek om een betekenisvol samenzijn te ervaren en samen de overgang van de winter naar de lente (mee) te maken. Elk jaar word het ritueel op een andere locatie uitgevoerd, en het wordt telkens opnieuw afgestemd op de locatie.

Nieuwsgierig? Laat je verrassen! Hier inschrijven.

Vrijdag 22 maart 2024

Deuren gaan open om 19u
De lenteviering is van 19u30 tot 22u

Vrije donatie

Meer informatie: Standhaene.be /Bartvandijck.be

Gegevens

Datum:
22 maart
Tijd:
19:00 - 22:00

Locatie

Blikfabriek
Krugerstraat 232
Hoboken, 2660 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Blikfabriek
E-mail
info@blikfabriek.be
Bekijk de site van Organisator