Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Today, I Kill You – SKaGeN

28 oktober, 2020 @ 20:00 - 31 oktober, 2020 @ 21:00

€7 – €12

Jonge, reizende ster Bjarne Devolder en SKaGeN-lid Clara van den Broek leerden elkaar kennen op het conservatorium van Antwerpen: Bjarne was er student en Clara van den Broek is er opleidingshoofd. Devolder nodigde van den Broek uit om samen een dialoog te creëren. SKaGeN vroeg Devolder op haar beurt om deel uit te maken van het collectief.

Beide makers vinden elkaar in een affiniteit met de moederzoonrelatie. ‘TODAY I KILL YOU’ vertelt een universeel verhaal, in een vorm die de complexiteit van die moederzoonrelatie in al haar aspecten weergeeft: de liefde, de erotiek, de woede, het zich willen verwijderen, het nooit van elkaar los geraken, het elkaar nodig hebben, de fantasmes die de relatie rijk is, de projecties, de taboes, het ongezegde, het teveel aan woorden, de zelfhaat en het narcisme.

De voorstelling speelt zich niet af in de beslotenheid van een theater, maar op een parking, op straat of in een loods. Moeder en zoon zijn op weg met de auto. Ze raken hevig in discussie met elkaar. Ze houden halt om het uit te praten. Dat uitpraten duurt de voorstelling lang. In en uit de auto, niet wetend waar te beginnen, waar naartoe, waarheen terug te keren. To tze ergens geraken. De toeschouwer is daarvan getuige.

De maatregelen rond de indijking van Covid-19 geeft deze voorstelling een extra dimensie. De sociale distantie die ook het publiek moet aanhouden, geeft het gevoel van isolatie weer die de zoon en de moeder ten opzichte van elkaar ervaren. Elke toeschouwer zit alleen op een stoel en krijgt een (ontsmette) hoofdtelefoon. Het individualiseert de ervaring en als toeschouwer heb je het gevoel dat de personages in je hoofd zitten.

SPEELDATA
woensdag 28 oktober – 20u – tickets

donderdag 29 oktober – 20u – tickets

vrijdag 30 oktober – 20u – tickets

zaterdag 31 oktober – 20u – tickets

 

CREDITS
CONCEPT: Bjarne Devolder / TEKST, SPEL, EN REGIE: Bjarne Devolder en Clara van den Broek / COACHING: Valentijn Dhaenens / ZAKELIJKE LEIDING EN COÖRDINATIE: Korneel Hamers / TECHNIEK & VORM: Jeroen Wuyts & Eric Engels / KOSTUUM: Barbara Delaere / ISM: DeStudio & De Blikfabriek, Hoboken / MET STEUN VAN: De Vlaamse Gemeenscha
p

Gegevens

Begin:
28 oktober, 2020 @ 20:00
Einde:
31 oktober, 2020 @ 21:00
Kosten:
€7 – €12
Site:
https://skagen.be/nl/voorstellingen/today-i-kill-you

Locatie

Blikfabriek Wintertuin
Krugerstraat 232
Hoboken, 2660 België

Organisator

Blikfabriek
E-mail
info@blikfabriek.be
Bekijk de site van Organisator