Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Club Cantin – gratis concert op donderdag // Kras!

14 december, 2023 @ 17:00 - 23:30

Gratis

Tijdens Club Cantin trakteert de Blikfabriek elke donderdag op een gratis concert!

Kom gezellig tafelen voor het concert in de Cantin!

Donderdag 14.12 Kras!

Kras! is de band rond de in Antwerpen woonachtige Nederlandse zangeres en songschrijfster Hadewig Kras. In de Nillies kwam Hadewig in contact met Blixa Bargeld, frontman van Einstürzende Neubauten en jarenlang gitarist bij Nick Cave & the Bad Seeds. Hij nodigde haar uit in Berlijn om op te nemen in zijn studio. Ondanks de hoge ogen die ze gooiden met deze ‘Berlin Recordings’ wist niemand er raad mee, en bleven ze in de kast liggen. Even later dook Hadewig opnieuw dezelfde studio in; dit keer wilde ze enkel met een drummer gaan, en dat werd niemand minder dan Mario Goossens van Triggerfinger. Deze opnames waren door haar expliciete zangpartijen, haar basgeluid en de uiteraard fenomenale drumpartijen van Mario nog radicaler dan de eerste. Ze gooiden zoniet nòg hogere ogen, en bijgevolg bleven die weer in de kast liggen omdat nog minder mensen er raad mee wisten.
In 2013 besloot Hadewig om de raad van Blixa op te volgen: ‘Just throw it on the internet’, en alsook schreef ze zich in voor de Amerikaanse Independent Music Awards. Prompt won ze de publieksprijs voor zowel beste EP (Eclectic) als voor beste Song (Spoken Word). Op dit moment heeft Kras! een nieuwe single uit die heel goed ontvangen wordt. Hier de link naar de videoclip:

KRAS is: Hadewig Kras (Bass/Vocals), Jan Bijvoet (Gitaar/backingvocals) Tim Pensaert (bas) die je ook kan kennen van Meltheads en Tom Meeuws(Drums/backingvocals).

Men weze gewaarschuwd!

Bar geopend vanaf 17u

Concert 20u30

GRATIS

Gegevens

Datum:
14 december, 2023
Tijd:
17:00 - 23:30
Kosten:
Gratis
Site:
www.krasmusic.net

Locatie

Blikfabriek – Cantin
Krugerstraat 232
Hoboken, Antwerpen 2660
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Blikfabriek
E-mail
info@blikfabriek.be
Bekijk de site van Organisator