Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CONCERT // KOLONEL DJAFAAR

2 september, 2021 @ 19:30 - 21:00

Gratis

Concert // Kolonel Djafaar

Kolonel Djafaar heeft een reputatie opgebouwd door zijn roof raising live shows, waarbij de Ethiojazz groove wordt aangedikt met psychedelische rock, een overweldigende blazersectie en een vleugje afrobeat.
Vanaf de oprichting in 2016 heeft deze groep zijn strepen verdient op verschillende podia, waarbij het publiek in extase wordt gebracht door deze blazerrijke Ethiojazz meets Afrobeat sound, geïnspireerd door Mulatu Astatke, The Budos Band en Fela Kuti.
Gekroond tot ‘Best Live Act’ op het Gentse Jonge Wolven Festival in 2017, heeft Kolonel Djafaar de kracht van zijn live optredens in 2019 voor het eerst vastgelegd in zijn eerste album: ‘Forgotten Kingdom’. Met toenemende podiumervaring en steun van Radio Mukambo en Tropicalidad, groeide de populariteit van dit ensemble in België en in het buitenland. Zo entertainde Kolonel Djafaar menig muziekliefhebber op verschillende grote festivals als Gent Jazz, waar ook hun grote inspiratiebron Mulatu Astatke optrad.
In 2021 zet Kolonel Djafaar met een nieuwe set en tonnen podiumervaring zijn muzikale veroveringstocht verder ter promotie van de nieuwe EP ‘Cold Heat’ uitgegeven bij het Londense Batov Records. De cool psych jazz vibe, dixit Alex Ruder van KEXP, van deze EP is een heruitgevonden evenwicht tussen de scherpe, psychedelische ritmesectie
en de zwoele viermansblazerssectie.
Doyin Smith – Tenor sax
Willem De Mol – Trombone
Dylan Meersman – Trumpet
Lodewijk Lefevre – Baritone sax
Tom Speelman- Keys
Jan De Groote – Bass
Joris Wendelen – Guitar
Anton Van Hove – Drums
Mede mogelijk gemaakt door de fel gewaardeerde steun van het Gravenhof!

Gegevens

Datum:
2 september, 2021
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Blikfabriek Wintertuin
Krugerstraat 232
Hoboken, 2660 België

Organisator

Blikfabriek